Kucing setia pada tuannya

Ada sekor kucing ni nama dia Clyde. Kucing ni hilang dari tuan dia. 3 tahun kucing ni menanti. Jauh Clyde ni jalan. Jalan punya jalan sampai tak sedar Clyde dah jalan sejauh 3862km. Tapi, kucing ni ada mikrocip dalam badan. Kalau hilang, boleh buat jejak kasih. Hehe. 

Tapi bayangkanlah 3 tahun mencari tuannya. Sedih tahu tak?? Mama selalu cakap, kalau kucing tu rapat dengan tuannya, bila tuannya tak ada, dia akan rindu. Betul sangat2 kata mama. Masa mula2 masuk KMM dulu, kucing2 saya pakat duduk depan pintu bilik saya. Ada yang siap masuk duduk dalam bilik, tidur baik punya posisi atas tilam. Saya kan tiap-tiap malam suka bawa kucing tidur sekali. Ada tu siap ngiau2 kecoh dalam bilik saya cari saya. Tak dapat bayangkan kucing2 saya hilang arah bila tahu tuan dia tak ada, macam penagih gian candu. 

Untung Clyde ni dapat jumpa tuan dia semula. Mesti Clyde happy sangat2. Dapatlah Clyde lepaskan rindu selama 3 tahun berjauhan. 

Ni rupa Clyde,

Clyde
Macam kucing saya masa saya sekolah menengah rendah. Nama dia Hyuwen Putera Rika. Okey bukan saya bagi nama tu. Owner asal Hyuwen yang bagi nama. Abah beli untuk birthday saya. Tak pasti birthday yang keberapa. Terlalu banyak birthday present saya ialah kucing. Saya obses dengan kucings~ Kalau kucing tak suka air, tapi Hyuwen sebaliknya. Hyuwen sangat suka air, sangat2 suka mandi. Dah mandi, nak sikat bulu Hyuwen pun tak susah. Dia akan duduk statik. Kalau sebut Hyuwen je, Hyuwen akan datang dengan berlari. Sekarang Hyuwen dah tak ada. Hyuwen pergi meninggalkan saya selama2nya. Sobsssssss.

Tahu kenapa saya suka kucing? Kucing mampu berikan kesetiaan yang manusia yang sendiri tak mampu berikan. Kucing tidak akan berpaling dari tuannya. :)

No comments:

Post a Comment